sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Spanakopita-henkiset filopasteijat


Spanakopita on kreikkalainen filotaikinaa käyttäen valmistettu lasagnemainen paistos. Glorian ruoka&viini -lehden ohjetta muunnellen tein pasteijaversion.

Spanakopita-henkiset filopasteijat

24 filotaikina-arkkia (sulata pakkauksen ohjeiden mukaan ja pidä kosteana esim. kostutetun pyyheliinan avulla)
oliiviöljyä voiteluun


Täyte:
1 ruukku minttua
1 ruukku basilikaa
3 valkosipulinkynttä
4 rkl pinjansiemeniä
1 rkl sitruunamehua
100g tuorejuustoa (esim. maustamaton Hovi 13%)
mustapippuria rouhittuna
merisuolaa rouhittuna
200g fetaa (ei "salaattijuustoa" vaan oikeaa, kreikkalaista fetaa)
n. 200g pakastepinaattia sulatettuna
1 kananmuna


1. Yhdistä kulhossa yrtit. valkosipuli, pinjansiemenet, tuorejuusto, sitruunamehu ja mausteet
2. Soseuta
3. Lisää feta murustettuna
4. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tuntia (tai mieluiten yön yli)
5. Lisää pinaatti ja kananmuna
6. Levitä 1 filoarkki leivinalustalle ja sivele se oliiviöljyllä
7. Aseta päälle toinen arkki ja sivele myös se öljyllä
8. Toisa kunnes 4 arkkia on päällekkäin
9. Leikkaa arkkipino leveyssuunnassa 3 osaan ja korkeussuunnassa 4 osaan, saat 12 suorakaiteenmuotoista palaa
10. Aseta joka suorakulmion toiseen päätyyn noin 1/2 rkl täytettä, taittele kolmioksi
11. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15min kunnes rapean kullanruskeita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti